News - ТЕЛЕНОВА ООД | Телефонни Централи | Цялостни Телекомуникационни Решения

Bulgarian (BG)English (UK)
Menu

Content

Breadcrumb

Теленова на 17 години

 

 

 

На 01.12.2023 г. Теленова ООД навърши 17 години. По този случай празненството беше организирано при наши клиенти, както винаги. Този път избрахме  долината на река Места - хотелите Терма Вита и Ува Нестум.

Отседнахме в Терма Вита и се насладихме на лековитата минерална вода, чудесната обстановка и храната от собственото стопанство на двата хотела, включващо оранжерии за зеленчуци, птици, зайци и риба. А за виното ще стане дума по-долу..;-)

viber image 2023-12-07 10-49-57-575

Дегустацията на вино беше в петзвездния Uva Nestum, където е и самата винарна, както и 23 декара собствени лозя. Вината Uva Nestum са много висок клас и се предлагат само за гостите на двата хотела. А вечерятя след това беше съвършено гурме, от собствено произведени продукти.

viber image 2023-12-04 12-02-15-366

viber image 2023-12-07 10-49-56-251

Mitel придоби Unify

Mitel завърши сделката с Atos за придобиване на Unify (преди известни като подразделението на Siemens за унифицирани комуникации). Укрепва регионалното лидерство с позиция №1 в Европа, близкия изток и Африка както за корпоративните унифицирани комуникации. Комбинираната клиентска база от повече от 75 милиона потребители в над 100 държави. Разширява присъствието на пазара, ключва повече от 5500 дистрибутори, доставчици на услуги и технологични партньори. Тарун Лумба, президент и главен изпълнителен директор на Mitel, ще служи като президент и главен изпълнителен директор на комбинираната компания. Маркус Хенсел, главен изпълнителен директор на Unify, е назначен за главен директор по продажбите и ще ръководи продажбите и услугите на Mitel в световен мащаб.

Read more: Mitel придоби Unify

Mitel 6940 + DECT headset

Наш клиент си поръча 3 броя от SIP флагмана на Mitel - уникалния апарат 6940.

IMG 20230825 093708-resized

Освен чудесните си характеристики:

- 7” (800x480 pixel) цветен LCD Touch Display
– 2 гигабитови Ethernet порта;
– широколентов високоговорител с микрофон
– чрез Bluetooth 4.1 донгъл – интеграция с мобилен телефон;
– чрез WLAN адаптер може да се свърже с WiFi мрежа;
– поддръжка на аналогова жична и EHS слушалка за глава;
– поддържа USB слушалки за глава;
– поддръжка на до 3 допълнителни модула М695;
– Mitel Hi-Q Audio Technology и др., апаратът разполага с две уникални технологии, които няма нито един друг производител. Ръчната "handset" слушалка е безкабелна, свързана с апарата с Bluetooth и това е в основния пакет. Освен, че няма да имате досадни усукани кабели, може да се разходите до 10 м. около бюрото си, без да прекъсвате разговора. А на показаната снимка е допълнителния модул (extension), който не е традиционния такъв с много бутони, а DECT диадема за свободни ръце, която се захранва от модула, а той от апарата. Така устройството става уникално решение за кол-център или оперативни секретари.

IMG 20230825 093720-resized

Нямахаме търпение да включим тези красавци, след монтажа ще се похвалим още какво свършихме при клиента, а ако се интересувате от телефона - потърсете ни!

6940-front-w Connect-DECT

 

Телекомуникационни решения с отворен код (2)

На 15.04.2016г. в Представителството на ЕК в България ще се проведе ежегодната конференция на АСТЕЛ. Теленова ООД в качеството си на водещ интегратор, ще бъде представена от своя управител и член на УС на Астел инж. Георги Стефанов с лекция на тема „Решения с отворен код в телекомуникациите“. Ще бъдат разгледани като цяло възможностите и в частност няколко реализирани от Теленова ООД проекта за изграждане на телекомуникационни системи  на базата на безплатен Asterisk базиран телекомуникационен софтуер. За по-доброто презентиране, ще бъде използван и демонстриран за първи път в България най-новия продукт от портфолиото на  Теленова ООД наречен MPU (мултифункционално презентационно устройство). Заповядайте на интересното събитие от 14.00ч. на ул. “Г.С. Раковски” №  124.

Изнесен офис за един работен ден (3)

И тази година се придържаме към традицията ни да работим извън офиса в някой от горещите августовски дни. Този път ще се разхладим на високо в планината и отиваме на Витоша в хижа Еделвайс. Уважаеми клиенти и партньори, извиняваме се предварително за известното неудобство, но на 21.07.2022 г. офисът ни ще е затворен. За спешни въпроси ни търсете на мобилните телефони. Благодарим за разбирането!

Екипът на Теленова :)

Read more: Изнесен офис за един работен ден (3)

Тунелни комуникации от Теленова ООД

viber image 2023-08-04 17-06-57-345След близо 50 годишна пауза, в България бе прокопан ЖП тунел. Самият факт е доста интересен, но ние ще се спрем на комуникационните проблеми на един такъв проект. Как може операторът на прокопаващата машина да се свърже с базата, ако има проблем? Без интернет и покритие на мобилни оператори, дълбоко под земята? Отговорът може да даде изпълнителят на проекта за модернизация на ЖП линията Елин Пелин - Костенец -  турската фирма ДЗЗД "Джен-Дуй жп Елин Пелин". Те ни потърсиха, ние предложихме телефонна централа Karel и специализирани тунелни телефонни апарати (все още чакащи доставка). Сега се работи спокойно и комуникационно осигурено.

viber image 2023-08-04 17-03-25-024viber image 2023-08-04 17-06-18-705

Теленова е редовен член на браншовата организация АТИ

В началото на 2022 бе създадена нова браншова организация, базирана на АСТЕЛ (асоциация телекомуникации) и БАККО (българска асоциация на кабелните и комуникационните оператори). Новото сдружение прие името „АЛИАНС НА ТЕХНОЛОГИЧНАТА ИНДУСТРИЯ - АТИ” и обединява интересите, не само на предприятия осъществяващи електронни съобщения, но също така и на доставчици на оборудване, интегратори на мрежи, системи и услуги, както и академичната общност. 

Теленова ООД е редовен член, както беше такъв над 15 години в АСТЕЛ. 

Безспорни са ползите от членство в браншова организация, някои от които са:

- защита на фирмените интереси на Теленова;

- разширяване на мрежата от партньори и съмишленици;

- повишаване на репутацията ни в бранша;

- проследяване на най-новите тенденции за развитие на технологичната индустрия;

- намиране на нови възможности за развитие на нашия бизнес.

Вярваме, че обединяването на усилията на бранша, ще направи „гласът” ни по-силен  и „картината” по-голяма.

16 години Теленова, винаги в целта!

Отпразнувахме рождения си ден в Стрелкови клуб Левски.
Интересно преживяване с помощта на професионалистите от клуба приключило без инциденти :)
След това хапнахме вкусно и пийнахме сладко в Bar & Dinner Suerte.

Mitel (Aastra) 6940

Mitel (Aastra) 6940 Флагманския SIP телефон от „аксесоарната“ серия 69хх,
предлага се и модификация 6940t произведен от антибактериална пластмаса

- 7” (800x480 pixel) цветен LCD Touch Display
– 2 гигабитови Ethernet порта;
– широколентов високоговорител с микрофон
– чрез Bluetooth 4.1 донгъл – интеграция с мобилен телефон, Bluetooth безжична „хендсет“ слушалка;
– чрез WLAN адаптер може да се свърже с WiFi мрежа;
– поддръжка на аналогова жична и EHS слушалка за глава;
– поддържа USB слушалки за глава;
– поддръжка на до 3 допълнителни модула М695;
– Mitel Hi-Q Audio Technology;

 

 

Log In or Register