Новини - ТЕЛЕНОВА ООД | Телефонни Централи | Цялостни Телекомуникационни Решения

Bulgarian (BG)English (UK)
Menu

Content

Breadcrumb

Коледно-технологична украса в офиса на Теленова..:-)

WP 20171208 004Уважаеми клиенти, партньори и приятели. Днес е петък, студентски празник, 16 дни преди Бъдни Вечер и екипът на Теленова се захвана с украсата на офиса. Тъй като сме технологична фирма (който не вярва - да прочете повече на сайта ни), решихме да направим едната елха по-различна. Тя е украсена с бракувани материали от комуникационни устройства, надяваме се да Ви харесва...:-).
Весело посрещане на светлите празници.

WP 20171208 002

Комуникациите на „Военното НДК“!

В началото на тази седмица приключи сагата с т.нар. „Военно НДК“, което приютява вече Софийска Районна Прокуратура (СРП) и наказателното отделение на Софийски Районен Съд (СРС). Двете институции са свързани неразривно освен с работата си и с факта, че комуникациите им са изградени от Теленова ООД. В края на 2008 г. спечелихме обществената поръчка за СРС – 3 централи NeXspan, производство на EADS Telecom (сега Mitel) за 3-те сгради на ведомството на бул. „Драган Цанков“ 6, бул. „Цар Борис III“ 34, бул. „П. Евтимий“ 2. Системите бяха свързани в IP „мултисайт“ и работеха като единна такава. Сега централата от бул. „Драган Цанков“ 6 бе преместена в новата сграда, като капацитетът й бе разширен. Така вече 9 години тази качествена техника служи безотказно на собствениците си, а сега, с малки инвестиции беше разширена и преместена на новото място.
СРП ползваше досега комуникациите на СРС на бул. „Драган Цанков“ 6 и затова в края на 2016 г. обявиха обществена поръчка за своя собствена комуникационна система за новата сграда. Тази поръчка отново бе спечелена от Теленова ООД, като този път доставихме и пуснахме в експлоатация централа Libra на полския производител Platan. Доставките и монтажа бяха извършени навреме и софийските районни прокурори вече ползват новата си придобивка. Тя пък е свързана напречно по IP с централата на СРС, така че двете институции да не плащат за разговорите помежду си.

Управителят на Теленова ООД отново преизбран за член на УС на АСТЕЛ!

На проведеното на 18.05.2017 г. Общо събрание на членовете на Асоциация „Телекомуникации“, управителят на Теленова ООД г-н Георги Стефанов беше избран за шести пореден мандат  за член на УС. Асоциация „Телекомуникации“ е изявена неправителствена организация и единствената браншова структура с утвърдена обществена легитимация на фирмите в областта на телекомуникациите в България. В нея членуват националният фиксиран далекосъобщителен оператор;  мобилни оператори; телекомуникационни оператори, предоставящи гласови услуги, пренос на данни и видеосигнал; сателитни оператори и интернет доставчици, основни производители и вносители на телекомуникационна техника, най-силните български предприятия в далекосъобщителната промишленост, както и основните научни звена, подготвящи кадри за информационните технологии и телекомуникациите – СУ „Св. Климент Охридски”, Технически университет София, Нов български университет и Колеж по телекомуникации и пощи. 
 

ВАЖНО! Теленова ООД се премества в собствен офис!

Уважаеми клиенти и партньори, считано от 12.03.2017г. фирма Теленова ООД се помещава на адрес:  гр. София 1618, ж.к. “Красно село”, бул. „Братя Бъкстон“, бл. 207А, вх. В, партер.  Телефоните за контакт не се променят. Очакваме ви в новия ни офис!

Проект на 2016г.

В началото на новата година всеки бизнес прави равносметка на миналата, за да очертае правилния път напред. За нас 2016г. беше изключително успешна година, в която най-силно открояваме проекта с Централна Кооперативна Банка (ЦКБ). Ключовите думи бяха: отворен код, сигурност, резервираност и напълно поносима цена, а основата – мигриране на комуникационната система на банката към Asterisk базирано решение с отворен код Free PBX . От гледна точка на сигурност и резервираност, системата е инсталирана на два сървъра в клъстер и ползва SIP трънкове от различни доставчици. Внедрен е специализиран софтуер за таксуване А2Billing и крайните устройства са SIP телефонни апарати на Yealink с аутопровижънинг. Сред миналогодишните по-големи проекти при наши клиенти като Дженерали България, Нов Български Университет, ХоумМакс и други, реализацията в ЦКБ определено е най-мащабният проект, правен от Теленова ООД на базата на продукт с отворен код. Това потвърждава световната тенденция на безкомпромисно навлизане на open-source решенията в комуникациите на големи и много големи предприятия, за което до преди няколко години не можеше дори да се помисли.

Теленова.ею – нов фирмен домейн на кирилица

Ние от Теленова ООД сме се стремяли винаги да сме сред пионерите. И затова, само няколко дни след официалното анонсиране, имаме нов домейн на кирилица – теленова.ею. Това ще позволи потребителите, ползващи фирмения сайт, да не сменят езика на въвеждане в браузъра, когато сърфират в страници със съдържание на български език. Освен това подкрепяме нашата азбука, която се ползва от много народи в Европа и Азия, а от 2007 г. е една от трите офицални азбуки в Европейския съюз.

Теленова ООД подпомага българския фолклор

Теленова продължава с дарителските си традиции!  Този път подпомагаме празничния концерт по случай 40-годишния юбилей на фолклорна група „Шопкиня“ към народно читалище „Бъднина 1982“, София, жк. Младост.  Заповядайте в сградата на читалището в събота, 14.05.2016 г. от 18.00 часа за да се насладим заедно на автентичния български фолклор.

Телекомуникационни решения с отворен код

На 15.04.2016г. в Представителството на ЕК в България ще се проведе ежегодната конференция на АСТЕЛ. Теленова ООД в качеството си на водещ интегратор, ще бъде представена от своя управител и член на УС на Астел инж. Георги Стефанов с лекция на тема „Решения с отворен код в телекомуникациите“. Ще бъдат разгледани като цяло възможностите и в частност няколко реализирани от Теленова ООД проекта за изграждане на телекомуникационни системи  на базата на безплатен Asterisk базиран телекомуникационен софтуер. За по-доброто презентиране, ще бъде използван и демонстриран за първи път в България най-новия продукт от портфолиото на  Теленова ООД наречен MPU (мултифункционално презентационно устройство). Заповядайте на интересното събитие от 14.00ч. на ул. “Г.С. Раковски” №  124.

Теленова ООД изгради телекомуникациона система на Витаслим ООД

На 01.02.2016г. Теленова ООД приключи успешно договора с Витаслим ООД, които са разпространител за Източна Европа на висококачествените натурални продукти за здраве и красота с марката Vitaslim. В модерния новоизграден офис на фирмата в София, техническите специалисти на Теленова ООД извършиха изграждане на структурна кабелна система; доставка и инсталиране на активно оборудване (сървър, маршрутизатор, комутатори и безжични точки за достъп); конфигуриране по задание на клиента на сървър, компютри, LAN, VPN и firewall; доставка и инсталиане на модерна IP телефонна централа с изнесени телефони в румънския офис на фирмата, в който освен това се достави и конфигурира и активно оборудване.
С успешното изпълнение на проекта, Теленова ООД затвърди реномето на водещ системен интегратор за България, който реализира решения и в съседни държави.

Теленова ООД оптимизира телекомуникациите на фирма Ефект 3 ООД

В началото на май 2015г. Теленова ООД бе избрана за телекомуникационен партньор на туристическата фирма Ефект 3 ООД.  Съгласно сключения договор,  старите телекомуникационни системи  по обектите на Ефект 3, поетапно бяха подменени с модерни IP телефонни централи Libra на полския производител Platan.  Подновяването стартира с х-л Гранд Виктория, Слънчев бряг (300 вътрешни поста). След това се подмениха системите на хотел Мария Луиза , София (50 поста) и в.с Малина, Пампорово  (40 поста).  Във веригата заведения Марая, бяха инсталирани изнесени IP телефони.  Всички обекти на фирмата бяха свързани в единна мрежа през VPN, с което получиха възможност да провеждат неограничени и напълно безплатни разговори помежду си.

В качеството си на корпоративен партьор на Теленова ООД и на производителя на телекомуникационните системи Libra, фирма Ефект 3 ООД получи голяма ценова отстъпка и възможност за разсрочено заплащане на доставеното оборудване.

В резултат на оптимизацията и със съдействието на Теленова ООД, фирма Ефект 3 ООД намали драстично разходите за телефония, разшири портфолиото на предлаганите услуги и повиши тяхното качество.

Вход или Регистрация